Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is ondersteuning die groepsgewijs wordt gegeven. De leerlingen zitten in één of meerdere lokalen en maken en leren daar hun huiswerk. De medewerkers houden in de gaten of het allemaal wel lukt en kunnen vragen beantwoorden als een leerling even vastloopt in de stof. Voordat de leerling naar huis gaat, wordt gecontroleerd of alles af is. Zo niet, komt dit op het aanwezigheidskaartje te staan dat ze elke dag mee naar huis krijgen. Daarnaast wordt een leerling geholpen bij het maken van een planning voor repetities en bij het correct aanpakken van divers leerwerk.

Download de folder over huiswerkbegeleiding.

Wanneer huiswerkbegeleiding?

 • Uw zoon/dochter verliest het overzicht over het huiswerk.
  Wij helpen om een goede planning te maken en leert uw zoon/dochter om vooruit te kijken en werken.
 • U hebt regelmatig strijd met uw zoon/dochter over school en huiswerk.
  Omdat wij de controlefunctie van u overnemen, hoeft u geen strijd meer te voeren. Als u twijfelt of het goed gaat, kunt u ons altijd bellen of mailen.
 • Uw zoon/dochter weet niet goed hoe hij/zij het leerwerk aan moet pakken en heeft moeite met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.
  Wij leren uw zoon/dochter hoe het beste een tekst met informatie kan worden bestudeerd. Wij streven ernaar om na het leren te overhoren, zodat we kunnen zien of het goed is gelukt. De leeraanpak voor een vak als wiskunde of voor het stampen van woordjes kunnen wij ook uitleggen.
 • Uw zoon/dochter kan zich niet goed concentreren.
  In onze lokalen zijn mobiele telefoons niet toegestaan en mag internet enkel voor schoolzaken worden gebruikt. Dit neemt al veel afleiding weg. Daarnaast helpt het vaak dat de leerlingen nog op school zijn. Thuis gaan leerlingen vaak liever ontspannen, maar school brengen ze in verband met leren.
 • Uw zoon/dochter vindt het niveau lastig. Het gaat wel, maar wel met moeite.
  Doordat wij helpen bij plannen, leeraanpak en overhoren krijgt de leerling vaak die hulp die nodig is om toch het niveau aan te kunnen.

Wat voor effect kunt u verwachten?

Het effect dat huiswerkbegeleiding, bijles en individuele begeleiding heeft, is vaak goed merkbaar. De resultaten verbeteren/stabiliseren en er is thuis meer rust.

Contact

U kunt zich voor huiswerkbegeleiding, bijles of individuele begeleiding opgeven via: barneveld@mbbegeleiding.nl
Na ontvangst van de inschrijving, nemen wij contact met u op.

Kijk voor meer informatie op onze website.