Kennismaken

Als je in groep 8 van de basisschool zit, krijg je van jouw juf of meester een advies voor het voortgezet onderwijs. Je gaat dan een keuze maken voor een nieuwe school. Vaak ga je met groep 8 al scholen voor voortgezet onderwijs bezoeken.

In november ontvangen wij veel basisscholen. Met jouw klas/groep kun je kennismaken met onze school. Je volgt dan op een middag een paar korte lessen om te zien en te beleven hoe het onderwijs op het JFC is.

Een paar lessen op een middag is kort en we kunnen je dan niet alles laten zien. Daarom is er eind januari de Open Avond. Dan kun je, met je ouders, de hele school door om alles te bekijken wat jij wilt zien. Ook kun je dan met al je vragen over het JFC terecht bij docenten, begeleiders en schoolleiding.

Je kunt het JFC ook vinden op verschillende scholenmarkten in de regio. In november (Putten) en in januari (Nijkerk) kun je daar je vragen stellen en informatie krijgen over het JFC.

Heb je hoge punten op je rapport en verwacht je een cito-score van 543 of hoger, dan is het Junior Fontanus misschien wel wat voor jou. Je volgt drie middagen diverse workshops. Kijk voor meer informatie bij Extra Uitdaging