Havo

De havo op het JFC bereidt je zo goed mogelijk voor op het vervolgonderwijs, het hbo. Het hbo biedt goede mogelijkheden voor een prachtige baan in de maatschappij. Met een havo-diploma heb je een startkwalificatie onderwijs. Een startkwalificatie is het minimale niveau dat nodig is om een volwaardige plaats op de arbeidsmarkt te veroveren, of door te stromen naar vervolgonderwijs (hoger onderwijs).

In de onderbouw van de havo wordt gewerkt met projecten, waarbij het accent ligt op het oefenen van vaardigheden. Als voorbereiding op je diploma gaan we in de onderbouw (klas 2) al aan de slag met projecten. Je gaat kennismaken met Natuur en Techniek en leert programmeren om een robot aan te sturen. Bij Natuur en Gezondheid ga je onderzoeken hoe smaakstoffen werken en waarvoor ze gebruikt worden. Zo hebben we in klas 2 vier projecten die je laten zien wat je kunt met de verschillende profielen waaruit je kunt kiezen in de bovenbouw.

In klas 3 gaan we een stapje verder. Je moet in dat jaar een keuze maken en gaat je meer verdiepen in twee profielen die het beste bij je passen. Uiteindelijk blijft er één over die het beste bij je past. Na havo 3 heb je eventueel de mogelijkheid om door te stromen naar het mbo.

In havo 4 kies je een profiel dat jou voorbereidt op de overstap naar het hbo en jouw toekomst. Er zijn vier profielen: Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij. In havo 4 kies je naast een profiel ook voor modules die gericht zijn op jouw interesse en jouw eventueel toekomstige beroep. 

Download hier de havofolder