Kies slim voor JFC-mavo

Voor mavo 3 maak je al een keuze tussen bepaalde vakken. En in mavo 4 heb je alleen nog de 7 vakken waarin je examen doet. We snappen dat je nog niet helemaal zeker bent over je studie en beroep. Daarom adviseren wij je altijd om meerdere sectoren open te houden. En als het kan, een achtste examenvak.

Kiezen voor JFC-mavo betekent ook:

  • een mentor die voor je klaar staat
  • veel mogelijkheden voor ondersteuning bv. bij dyslexie
  • verschillende stages bij bedrijven en instellingen
  • activiteiten samen met andere afdelingen, zoals examengala en buitenlandexcursies
  • als je talent en belangstelling hebt: een probleemloze doorstroom naar havo 4

Voorbereiding op studie en beroep

Natuurlijk hangt het er erg vanaf waar jouw talent en belangstelling liggen. Daarom krijg je vanaf de brugklas vier vakken die je voorbereiden op de wereld van beroep en bedrijf. We noemen dit plusvakken. We werken hiervoor samen met verschillende ROC's.

Mavo

De mavo bereidt je voor op een middelbare beroepsopleiding of voor de bovenbouw van de havo (klas 4 en 5). Met een mavo-diploma heb je toegang tot mbo-niveau 4 opleidingen. Dat zijn vaak zelfstandige of meer leidinggevende beroepen. Je wordt bijvoorbeeld assistent-accountant, elektrotechnicus of apothekersassistent.

Daarom is het belangrijk dat je een goede theoretische ondergrond hebt. In je beroep krijg je te maken met plannen, presenteren, organiseren en onderzoeken. Dat vraagt om een goede kennis van bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen, economie en scheikunde.

Verder vinden we veiligheid, respect en duidelijkheid erg belangrijk. Daarbij horen een aantal regels en afspraken, zoals je huiswerk in orde hebben. Daarmee heb je een goede basis voor als je verder gaat studeren en werken.

Download hier de mavofolder