Kennismaken

We zijn blij dat de kennismakingsactiviteiten dit schooljaar (zoals het er nu naar uit ziet) door kunnen gaan! Wel houden we met al onze activiteiten rekening met het spreiden van de drukte en bieden we de ouderavond in november en het Open Huis in januari ook online aan. 

​Download onze folder

We hebben ook speciaal voor u bestemde video's met informatie.

Digitaal kennismaken? U vindt ons ook op de VO-gids.

Techniekevent

Voor iedereen vanaf 10 jaar is er een speciaal Techniekevent om kennis te maken met techniekonderwijs op het JFC.

Wanneer: zaterdag 24 september
Tijden: 10:00 - 15:00 uur

Meer info

Ouderavond groep 8 in november 

U bent op donderdag 11 november van harte welkom bij onze ouderavond. De presentatie over de mavo/havo-brugklassen is van 19.00-20.00 uur. De presentatie over de havo/vwo-, atheneum- en gymnasiumbrugklassen is van 20.30-21.30. In beide presentaties zal uitgebreid aandacht besteed worden aan de havo. Na de presentaties zijn verschillende standjes te bezoeken mocht u vragen hebben.

Coronamaatregelen: De avond is gesplitst en online te volgen. Maximaal 1 ouder welkom. U hoeft zich niet op te geven. U hoeft geen coronapas te laten zien.

Bezoek groep 8 (leerlingen)

Alle basisscholen in Barneveld en omgeving komen een middag bij ons langs om kennis te maken en lesjes te volgen. Dit jaar vindt dit plaats op 15, 16, 18 en 19 november. Gaat de basisschool van uw kind niet? Dan kunt u zich ook individueel aanmelden via mn@jfc.nl.

De middag is van 13.30-15.00 uur.

Coronamaatregelen: Het is over vier dagen verdeeld in plaats van drie. De groep 8-leerlingen komen via de grotere achteringang naar binnen en blijven met hun eigen klas bij elkaar. De gezamenlijke start in de aula slaan we dit jaar over. De leswisselingen zijn op momenten dat er weinig andere leerlingen door de gangen lopen.

Junior Fontanus (voor vwo-leerlingen)

Wil je graag extra uitdaging in groep 8? Kun je je vastbijten in vraagstukken? Denk je veel na over dingen waarover je niet op school leert? Bedenk je graag mooie dingen? En maak je ze het liefst met je handen?

Voor alle kinderen die meer kunnen en willen, is het Junior Fontanus bedoeld. Dit is ook een mooie mogelijkheid om al echt goed kennis te maken met ons.

Open Huis

In januari organiseren wij altijd een Open Huis voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8. U kunt zich hier nu al voor aanmelden.

Kennismaken voor de zomervakantie

Is uw kind aangemeld en toegelaten, dan volgt voor de zomervakantie nog een ouderavond en een kennismakingsmoment voor de nieuwe brugklassers met de mentor en de klasgenootjes. Op deze manier is de overgang na de zomervakantie minder spannend. De eerste dagen na de grote vakantie zetten we de kennismaking in een rustig tempo voort.

Exacte data en tijdstippen weten van de kennismakingsmomenten? Check de belangrijke data.