Een feestelijk begin van 2018

Wij begonnen het nieuwe kalenderjaar op maandag 8 januari met maar liefst twee nieuwjaarsbijeenkomsten. Met gezonde smoothies, verse koffie en chocomel proostten leerlingen en docenten in de grote pauze op 2018. Het personeel had 's middags nog een bijeenkomst waarbij ook de aftrap werd gegeven voor het werken met laptops. 

 

Naast gezellig het nieuwe jaar beginnen kregen alle docenten een laptop. Een mobielere manier van werken is hiermee mogelijk. Het samen op weggaan in deze ontwikkeling wordt benadrukt met de uniek ontworpen sleutelhangers voor het personeel. Alle 260 sleutelhangers vormen samen het logo van het JFC. Dit was mede mogelijk gemaakt door een bedrijf van oud-leerling Peter Overgauwe en diens compagnon Ivar Kraaijevanger van Buro Ruig die werken met de nieuwste printtechnieken. 

 

In september 2018 zullen ook de nieuwe brugklasleerlingen een laptop meebrengen in de schoolbanken. Met behulp van de laptop in de klas kan er door de docent meer gedifferentieerd worden. Daarnaast komt het JFC aan de maatschappelijke verplichting tegemoet om leerlingen voor te bereiden op de digitale maatschappij; het JFC leert leerlingen omgaan met digitale en technologische ontwikkelingen.