Ouderinformatie | Gymnasium

Heel graag hadden wij de ouders van leerlingen van groep 8 willen ontvangen op onze informatieavond. Helaas is dat onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Daarom hebben wij diverse informatievideo's gemaakt over onze school, speciaal voor ouders. Deze video's zijn terug te vinden op de pagina Ouderinformatie op onze website. 

Bekijk eens de video met informatie over het gymnasium. Het gymnasium is bij uitstek geschikt voor de leerling die meer wil! Meer kennis en meer uitdaging én die het zelfs niet erg vindt om een half uurtje langer aan zijn/haar huiswerk te zitten. In de onderbouw is het vooral wat extra's, maar als de leerling in de bovenbouw komt gaat hij/zij zien hoe belangrijk en waardevol het is wat er geleerd is.

Op het gymnasium leer je bijvoorbeeld Grieks en Latijn, de basis voor bijna alle moderne talen. Kennis van de Griekse taal is van belang bij andere vakken zoals biologie, wiskunde, natuurkunde. Alles leidt steeds terug naar Grieks en Latijn. Er kiezen in verhouding weinig leerlingen voor gymnasium waardoor het een kleine, hechte groep is die elkaar goed kent. Op het gymnasium worden interessante excursies gedaan naar bijvoorbeeld Trier en Xanten in Duitsland, waar de leerlingen worden ongedompeld in de Romeinse wereld.