Wiskundewandeling in een schone wijk

Deze week en volgende week doen leerlingen uit de brugklas mee aan een wiskundewandeling. Deze editie wordt er ook zwerfafval verzameld.

 

Tijdens de wiskundewandeling komt alle wiskunde van het brugklasjaar voorbij. Bijvoorbeeld: Leerlingen moeten van zes verschillende foto's de positie op een plattegrond aangeven (kijklijnen) en onderweg verschillende vormen van ruimtefiguren en van symmetrie vinden en op de foto zetten. 

 

De wiskundewandeling bestaat al langer, maar nu is er een speciale activiteit aan verbonden, namelijk het schoonmaken van de wijk. Deze schoonmaakactie is opgezet in samenspraak met het buurtcomité. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfafval rondom het JFC van straat te halen. Zo zien leerlingen hoeveel zwerfafval er rond de school wordt achtergelaten en laten dit zelf hopelijk in het vervolg achterwege. Per dag gaat er één klas met prikstokken en vuilniszakken naar buiten om dit te realiseren.

 

Uit de reacties van leerlingen blijkt dat ze het leuk vinden om op een andere manier met wiskunde bezig te zijn. Tevens ontdekken ze dat wiskunde overal aanwezig is.