Zendingsdagen

 

 

 

Een christelijke school: hoe merk je dat nou?  Afgelopen week vonden de zendignsdagen plaats. Een mooie manier om kennis te maken met zending en met culturen overal ter wereld. 

 

Naast kennis over zending beleven leerlingen iets van een andere cultuur. Zo waren de leerlingen met Trans World Radio op ontdekkingstocht in de techniek van de media en wisten zich verbonden met andere talen en culturen. En Christine van Operatie Mobilisatie is getraind en gaat na een tijd van voorbereiding binnenkort naar Italië. Zij vertelde over de verschillen tussen warme en koude gemeenschappen. Maar voor zending hoef je niet ver weg: een zendingsteam verbleef in de buurt van Barneveld en ontmoetten juist die ene avond een tiener die het leven niet meer zag zitten. Na deze ontmoeting groeide er weer hoop. 

 

Tijdens de grote pauzes konden alle leerlingen genieten van hapjes uit de hele wereld. De leerlingen van de 1e en 3e klassen hebben deze Wereldkeuken verzorgd. Er werden vele bijzondere en smakelijke gerechten verkocht. De opbrengst is een gift aan de aanwezige zendingsorganisaties en aan een scholenproject in Bangladesh.