Cambridge Engels

Ben jij goed in Engels of wil je graag een hoog niveau van Engels bereiken? Dan kun je kiezen voor Cambridge Engels. Cambridge ESOL is een toonaangevend instituut op het gebied van examens voor Engels. Meer dan twee miljoen mensen, verspreid over de wereld in 130 landen, hebben al een Cambridge Engels certificaat. Steeds meer bedrijven, universiteiten en instituten vereisen een Cambridge Engels Certificaat als bewijs dat iemand op een bepaald niveau in het Engels communiceert.

Onderbouw

In klas 1, 2 en 3 van het atheneum en het gymnasium kun je Cambridge Engels volgen.  Er wordt gewerkt met Engelstalig lesmateriaal en de voertaal in de lessen is Engels. In de derde klas mogen alle vwo-3 meedoen met de toelatingstoets om Cambridge English ook in vwo-4 en 5 te kunnen volgen.

Bovenbouw

In vwo-4 en 5 kun je het vak Cambridge Engels volgen in plaats van ‘gewoon’ Engels. Je moet hiervoor in vwo-3 een toelatingstoets doen. Er wordt gewerkt met Engelstalig lesmateriaal en de voertaal in de lessen is Engels. Aan het einde van vwo-5 wordt het examen voor het Certificate in Advanced English afgelegd. Dit examen wordt georganiseerd en afgenomen door de British Council. Het JFC is gecertificeerd om dit te mogen doen. Een enkele leerling haalt zelfs het Certificate Proficiency English; het hoogst haalbare niveau.

Het JFC laat Cambridgeleerlingen meedoen aan sessies waarbij nieuw toetsmateriaal wordt getest. De feedback die je daarop krijgt, helpt je om gericht te werken aan je taalvaardigheidsniveau.

Voor vragen kun je terecht bij de docenten Cambridge Engels: mw. P. Evers-Timmer, mw. G. van der Hoef, dhr. F.R. Wijmans.