De havo op het JFC

De havo leidt niet op voor een beroep, maar is een basis voor hogere beroepsopleidingen. De havo op het JFC bereidt je zo goed mogelijk voor op dit vervolgonderwijs, het hbo. Het hbo biedt goede mogelijkheden voor een baan in de maatschappij.

In de onderbouw van de havo wordt gewerkt met projecten, waarbij de nadruk ligt op het oefenen van vaardigheden. Je gaat kennismaken met Natuur en Techniek en leert programmeren om een robot aan te sturen. Bij Natuur en Gezondheid ga je onderzoeken hoe smaakstoffen werken en waarvoor ze gebruikt worden. Zo zijn er in klas 2 vier projecten die je laten zien wat je kunt met de verschillende profielen waaruit je kunt kiezen in de bovenbouw.

In klas 3 ga je een stapje verder. Je moet in dat jaar een keuze maken en gaat je meer verdiepen in twee profielen die het beste bij je passen. Uiteindelijk blijft er één over die het beste bij je past. Na havo-3 heb je eventueel de mogelijkheid om door te stromen naar het mbo.

In havo 4 kies je het definitieve profiel dat je voorbereidt op de overstap naar het hbo en jouw toekomst. Er zijn vier profielen: Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij. In havo 4 kies je naast een profiel ook voor modules die gericht zijn op jouw interesse en jouw eventueel toekomstige beroep. Na het behalen van je diploma kun je ook instromen in vwo 5.

De JFC-havo betekent:

  • afwisseling tussen theorie en vaardigheden
  • hulp en begeleiding bij studievaardigheden en oriëntatie op je toekomstige beroep
  • interessante excursies in Nederland en in klas 4 ook in Europa
  • groeien naar zelfstandigheid
  • meer verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces

Kies voor een boeiende afwisselende leeromgeving, gericht op een vervolgopleiding in het hbo!

In elke klas worden klassenactiviteiten georganiseerd, zoals klassenavonden, barbecues en excursies. In havo-4 is er de meerdaagse excursie waarbij je kunt kiezen uit diverse mogelijkheden om op reis te gaan: Rome, Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn of gezellig uit in eigen land. De excursies hebben naast een educatief programma ook veel ruimte voor ontspanning.

Wil je ook Technasium?

Klik hier voor meer informatie.
 

Lessentabel havo onderbouw

Lessentabel havo bovenbouw

Meer activiteiten...