Aftrap Zero Waste-actie

Jaarlijks organiseerde de leerlingenraad de actie Zip Your Lip. Een actie waarbij 24 uur niet gegeten werd om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar komt de leerlingenraad met een nieuwe actie in plaats van Zip Your Lip: Zero Waste. Met deze actie worden leerlingen zich bewuster van hoeveel afval ze verspillen.

De komende weken worden de leerlingen uitgedaagd om mee te doen aan verschillende challenges waarin het thema afval centraal staat. Eén van de challenges is de verkoop van gerecyclede tasjes, gemaakt van petflessen. Deelname aan de challenges wordt beloond met twee actiedagen onder de noemer "Zero Waste" op 9 en 10 maart. Leerlingen volgen workshops, kunnen deelnemen aan diverse activiteiten en mogen overnachten op school. De opbrengst van deze actie gaat naar de organisatie Trashpackers.

Afgelopen maandag en dinsdag hebben alle JFC-leerlingen uit klas 1 en 2 een presentatie bijgewoond van 'The Trashpacker'. Tijmen, het brein achter deze organisatie, is als backpacker de wereld over gereisd en heeft een wereldwijde clean-up actie in gang gezet.