JFC start met speciale sportklas

BARNEVELD - Vanaf het nieuwe schooljaar start het JFC met een speciale sportklas voor MH (mavo-havo) -leerlingen. Aanstaande brugklassers die de MH-stroom kiezen, kunnen zich aanmelden voor "de sportklas" waarin zij vijf uren in de week bewegingsonderwijs zullen krijgen. Het is een klas voor sportieve leerlingen die het leuk vinden om kennis te maken met veel verschillende vormen van bewegen.

Bewegingsonderwijs docenten Peter Siereveld en Sharon van der Kolk, die aan de wieg stonden van deze sportklas, zijn erg blij: "Met de introductie van deze sportklas gaat het JFC een plek bieden aan kinderen die hun talenten op het gebied van sport verder willen ontwikkelen." - "Dit past bij ons streven naar een breed onderwijsaanbod", aldus afdelingsleider Bert van Minnen die vanuit de schoolleiding mee heeft gedacht over de invoering van de sportklas. Samen met Siereveld en Van der Kolk ziet hij uit naar het werken met de sportklasleerlingen. 

Er is lang met elkaar gesproken over de vorm en de inhoud en uiteindelijk is er besloten om te starten met een MH1-sportklas. Siereveld en van der Kolk hebben het programma al ver in ontwikkeling en zien uit naar het werken met deze sportklas. Leerlingen in de sportklas worden op sportief vlak net wat meer uitgedaagd én zij zullen verenigingen bezoeken voor interessante clinics. Daarnaast zijn verschillende vaardigheden van belang, zoals de bereidheid om te leren, samenwerken, coachen, feedback geven en ontvangen en organiseren. De sportklas heeft een doorlopende leerlijn met LO2 (Lichamelijke Opvoeding) in mavo 3 en BSM (Bewegen Sport en Maatschappij) in havo 4. Dit zijn examenvakken in 'sport'.