Weer hoofdprijs voor het JFC bij robotwedstrijd

De regiofinale van de ´First Lego League´ op 14 december werd dit jaar gehouden in het Technova college in Ede. Het winnende team werd ook dit jaar weer geleverd door het JFC. Stefan Schuiteman, Aron Kodde, Joshua van Veldhuizen en Marcus van Ginkel vormden het winnende team. Helaas kunnen de leerlingen dit jaar niet verder naar de Benelux finale. Door te weinig aanmeldingen in de regio kan er geen ticket worden vergeven.

 

Elk groep beschikte over een robot van lego die ze zelf moesten programmeren met een speciaal programma. De manier waarop ze geprogrammeerd hadden en de uitvoering telden mee in de beoordeling. De leerlingen werken in teams van maximaal tien personen om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat en het proces van werken zien tijdens regionale en nationale finales.

 

JFC en de First Lego League

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om techniek en technologie te onderzoeken en toe te passen. Het JFC deed dit jaar voor de vierde keer met twee havo-technasiumklassen mee aan deze wedstrijd. Zij presenteerden afgelopen vrijdag hun resultaten. Er waren 2 winnende groepen die naar de regiofinale mochten. Daar streden ze om eerste te worden in de regio.