JFC werkt aan mentaal welbevinden leerlingen

Tijdens de corona-pandemie ervaren de meeste jongeren meer stress, waaronder meer piekeren, meer zorgen over de toekomst en het gemis van onderling contact. Dankzij de ondersteuningsgelden uit het Nationaal Programma Onderwijs kan het JFC juist nu inzetten op de verbetering van het mentaal welbevinden van zijn leerlingen. Vorige week en deze week volgen havo 2 en havo 3 klassen daarom allemaal een kookworkshop. Dit is één van de onderdelen binnen de interventies van het NPO-programma.

Welbevinden en leerresultaten kunnen niet los van elkaar gezien worden. In algemene zin beïnvloeden sociaal-emotionele ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling elkaar. Dat is niet nieuw, dat wist het JFC al lang vóór de corona-crisis. In deze tijd van corona is het wel extra belangrijk om, samen met het inlopen van onderwijsvertragingen, te investeren in het welbevinden van leerlingen.

Samen met de mentor gaan de klassen aan de slag met een heerlijke dinch. Vanaf het 12:00 uur stappen de leerlingen op fiets naar Renswoude. Iedereen in de klas krijgt deze middag een taak. Naast met elkaar koken, gaan ze ook met elkaar in gesprek. Rond 15.00 is het programma weer afgelopen.

In deze rare tijd is er weinig mogelijk, maar toch heeft het JFC gekeken naar wat wel mogelijk is. Toen kwam het idee tot stand om met de havo onderbouw klassen te gaan koken. Het JFC heeft restaurant De Hof in Renswoude bereid gevonden dit voor hen te organiseren. Een CoronaCheck is niet nodig aangezien ze niet plaatsnemen in het restaurant zelf, maar in een aparte zaal en aangezien ze in klassenverband blijven.