Delf Scolaire

Ben jij goed in Frans of wil je graag een hoog niveau van Frans bereiken? Dan kun je kiezen voor Delf scolaire. Het Delf staat voor Diplôme d'Etudes en Langue Française en is een officieel Frans taalexamen. Hiermee kun jij je mate van taalbeheersing internationaal aantonen. De Delfexamens bestaan uit 4 verschillende niveaus: A1, A2, B1 en B2. Voor de hogere niveaus C1 en C2 bestaan de Dalfexamens: Diplôme Approfondi de Langue Française.

Op ieder niveau worden de volgende taalvaardigheden getoetst: luisteren, lezen, spreken en schrijven. Voor jongeren is een speciaal schoolprogramma (scolaire) ontwikkeld.

Bovenbouw

Heb jij extra uitdaging nodig? Als je dit programma volgt, krijg je de kans om een internationaal erkend diploma te halen voor het vak Frans. Met een B2-diploma kun je worden toegelaten op Franse scholen en universiteiten. Ook voor bedrijven is het een bewijs dat je op een bepaald niveau in het Frans communiceert.

Met dit diploma staat de internationale arbeidsmarkt open voor onze leerlingen. Er is namelijk maar een beperkt aantal Nederlanders dat goed Frans spreekt!

Voor vragen kun je terecht bij de docenten: mw. C. Koetsier (kf@jfc.nl) en mw. A.C. van Dalsen (da@jfc.nl)