Welkom op het JFC

René Minderhoud

Van harte welkom op het Johannes Fontanus College, oftewel het JFC. De school die zich er sterk voor maakt dat alle leerlingen én medewerkers zich ontwikkelen vanuit hun persoonlijke kracht.

In deze schoolgids lees je over dingen die op het JFC mogen – en dingen die moeten. Dingen die standaard zijn – en dingen die anders kunnen. Maar mensen zijn nooit standaard. Vertel ons niet dat dé leerling bestaat, of dé docent. Dé leider of dé medewerker. Want ieder persoonlijk is door God uniek gemaakt.

Daarom moedigen we jou aan om je hart te volgen, om te ontdekken wie je bent en wat bij jou past. Denk daarbij vooral niet te klein van jezelf.

Wij ondersteunen je. Actief. Door naar je te luisteren. Ruimte te geven. Voorzieningen te bieden. Roosters aan te passen. Maatwerk te creëren. Vragen te stellen. En tegelijk beschikbaar te zijn op de momenten dat jij samen met ons sterker staat. De momenten dat je onze hulp, inspiratie, steun of ideeën goed kunt gebruiken.

Zo benut jij je persoonlijke gaven als bron van inspiratie. Met alle idealen die je koestert. Met de dromen die je hebt, de passie die je voelt, de natuurlijke talenten die je kreeg. Met – dat ook – alles wat je minder goed kunt, waar je niet van houdt, en wat óók bij jou hoort. Ontdek en erken jezelf. Het is aan jou om jezelf te zijn, op de school die niets liever ziet dan dat. Neem het voortouw. Jij bent aan zet.

JFC. Ontdek je kracht!