Atheneum

Ben jij iemand die graag nadenkt over de wereld om je heen? Heb jij uitdaging nodig? Wil jij je talenten verder ontdekken en ontwikkelen? Kom dan naar het vwo op het JFC! Op het vwo krijg je uitdagend onderwijs passend bij jouw talenten!

Je leert in de brugklas om na te denken over jezelf en de wereld om je heen. Tijdens dit eerste leerjaar op het JFC ontdek je verder waar jouw talenten liggen en hoe je die kunt ontwikkelen, op jouw eigen manier en passend bij jou!

'Als je je goed voelt, kan je ook goed leren'

Leanne Hijink - Afdelingsleider vwo onderbouw

De onderbouw

In de brugklas

In de brugklas dagen wij jou uit. Dit doen we door middel van:

  • Cambridge Engels – de lessen worden helemaal in het Engels gegeven en er is extra aandacht voor alle vaardigheden. Je wordt voorbereid op het Cambridge examen in de latere schooljaren.
  • versnelling en verdieping – tijdens de vakken sluiten we aan bij jouw talenten en gaan we waar mogelijk sneller door de stof heen en bieden we jou extra uitdaging passend bij jouw talenten;
  • de module Classics – je maakt kennis met de oudheid en de Latijnse taal. Verder ontdek je hoe de oudheid nu nog invloed heeft op ons dagelijks leven. Je gaat aan de slag met academische vaardigheden in het vak retorica.

Na de brugklas

Na de brugklas heb je de keuze tussen verschillende richtingen binnen het vwo. Je kunt verder met:

Ook leerlingen die in de brugklas nog niet hadden gekozen voor het gymnasium, kunnen aan het eind van de brugklas door middel van een inhaalmodule alsnog instromen in het tweede jaar van het gymnasium.

De bovenbouw op het JFC

In de bovenbouw kan je je eigen vakkenpakket verder vorm geven. Je kunt een vakkenpakket kiezen dat helemaal bij jou past. Je kunt kiezen uit de volgende profielen waar je examen in gaat doen.

Ook in de bovenbouw richten we ons op de academische vaardigheden om je voor te bereiden op de academische wereld. Denk bijvoorbeeld aan het profielwerkstuk, maar we hebben ook een samenwerking met de Universiteit van Utrecht (U-Talent). We bieden daarnaast veel verschillende vakken aan zoals Spaans, Cambridge Engels of bedrijfseconomie.  Onderwijs op maat helpt je ook hier om vakken en een programma te kiezen dat bij jou past.

Cultuur & Maatschappij

In dit profiel krijg je minimaal wiskunde en geschiedenis. Er is veel ruimte voor het kiezen van talen en kunstvakken.

Economie & Maatschappij

Wiskunde, economie en geschiedenis is de basis van dit profiel.

Natuur & Gezondheid

Wiskunde, biologie en scheikunde kies je als je Natuur & Gezondheid gaat doen.

Natuur & Techniek

Dit is het meest technische profiel dat je kunt kiezen met wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

Leerlingen bij technasium
Leerlingen klappen
Leerling luistert in de klas
Leerling krijgt uitleg
twee meiden zijn aan het leren

Contact

Afdelingsleider vwo onderbouw
Leanne Hijink
llhijink@jfc.nl


Afdelingsleider vwo bovenbouw
Jaap van der Velden
jvandervelden@jfc.nl