Mavo

Zoek je een praktische opleiding met een stevige basis? Dan ben je bij de mavo op het JFC aan het goede adres. Onze mavo bereidt je voor op een middelbare beroepsopleiding of op de bovenbouw van de havo (klas 4 en 5). Met je mavodiploma heb je toegang tot mbo-niveau 4 opleidingen. Dat zijn vaak zelfstandige of meer leidinggevende beroepen. Je wordt bijvoorbeeld assistent-boekhouder, elektrotechnicus of apothekersassistent.

De JFC-mavo betekent:

  • vier praktische plusvakken
  • keuzes maken/zelf bepalen
  • kennis & praktijk
  • een eigen onderwijsplein met veel samenwerkend leren
  • ondersteuning bij bijvoorbeeld dyslexie en/of strategisch lezen

  • verschillende stages bij bedrijven en instellingen
  • goede begeleiding naar vervolgopleiding en/of werk
  • activiteiten (samen met andere afdelingen) zoals examengala en buitenlandexcursies
  • een probleemloze doorstroom naar havo-4

"Onze plusvakken maken onze mavo echt praktisch!"

afdelingsleider Stefan Waalewijn

Ontdek jouw kracht door de plusvakken

Waar ligt jouw kracht en talent? Dit ga je ontdekken bij de plusvakken bij de mavo. We hebben er vier:

Presentatie & creatie

Stel je eens een wereld voor zonder ‘beeld’. Saai hè?! Geen kleding die ontworpen is, geen websites, geen mooie games, geen tijdschriften, geen stoere tafel of kast. Bij Presentatie & Creatie maak je kennis met de verschillende uitingsvormen hiervan en leer je om dit zelf vorm te geven. Dat doe je door te werken met je handen of juist binnen een digitale omgeving. Ben jij geïnteresseerd in creatieve beroepen, ambachtelijk werk of beroepen waar je met mensen omgaat? Bij Presentatie & Creatie leer je dit door middel van vormgeving, activiteiten organiseren en jezelf presenteren.

leerling schrijft wat op

Business school

Ben jij geïnteresseerd in economie, het bedrijfsleven, het bank- en verzekeringswezen, de hotel- en reiswereld, of marketing en reclame? Veel leerlingen die kiezen voor de Business School willen later een eigen bedrijf oprichten. Maar je kunt ook een hele andere richting opslaan, bijvoorbeeld transport en logistiek, juridische dienstverlening of de luchtvaart.
Je vindt het boeiend om een bedrijf, een merk of idee 'op de markt' te brengen, te zorgen voor naamsbekendheid, klanten te behouden en te zorgen voor nieuwe klanten.

Food & care

Wil jij later in de gezondheidszorg werken: bijvoorbeeld als verpleegkundige of apothekersassistent? Bij Food & Care gaat het over de gezondheidszorg, horeca, voedingsmiddelen, laboratorium en milieu. Je gaat tijdens de lessen bijvoorbeeld leren hoe je een activiteit maakt voor mensen in een zorginstelling of bepalen hoeveel vitamine C zit er nu in verschillende vruchten. Je leert verschillende kooktechnieken en creatief zijn met opmaak en gebruik van gerechten. Ook individuele stages op maat behoren tot de mogelijkheden.

Technologie

Ben jij geïnteresseerd in de techniek? Verdiep jij je graag in elektronica, computers, vervoer en verkeer, bouw- en constructietechniek, licht, geluid en energie? Kies dan voor Technologie! Met techniek kun je alle kanten uit en er is altijd werk. Veel techniek heeft te maken met elektronica. Elektrotechnici ontwikkelen tablets en smartphones en elektrische auto's. Bij Technologie brengen we je op de hoogte van de technische vernieuwingen in deze branche en je leert verschillende technische vaardigheden.

Houd jij van bewegen? Dan is de sportklas iets voor jou!

Sharon van der Kolk - Sportklas Docent

Ben jij sportief en wil je graag extra uren sport in je rooster? Dat kan! Meld je aan voor de sportklas.

 

Contact

Afdelingsleider (links)
Stefan Waalewijn
smwaalewijn@jfc.nl

Stafdocent (midden)
Corine Schuld
sd@jfc.nl

Decaan (rechts)
Ellen de Jong
jg@jfc.nl