Je kunt op 3 manieren bij ons terecht

Opleiding via de COS

Ben je bijna klaar met je middelbare school en wil jij zelf graag voor de klas? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière? Dan is een lerarenopleiding via de christelijke opleidingsschool (COS) misschien wel iets voor jou!

De COS is er voor Nederlands, Engels, wiskunde, Duits, godsdienst, geschiedenis of economie.

Stage lopen

Volg je een voltijd- of een deeltijdopleiding tot leraar? En ben je op zoek naar een stageplaats? Dan ben je van harte welkom op het JFC! Goed om te weten: het JFC is een protestants-christelijke school.

Wil je stage lopen op onze afdeling Communicatie? Dan zien we je aanvraag graag tegemoet.

Zij-instromer

Duik jij in het diepe? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en kriebelt het om met jonge mensen om te gaan? Dan is het onderwijs wellicht echt iets voor jou.

We denken graag met je mee in deze carrièreswitch. Contact ons via sollicitaties@jfc.nl voor de mogelijkheden voor een zij-instroom in het onderwijs!

Christelijke opleidingsschool

COS staat voor christelijke opleidingsschool, een samenwerking tussen de CHE, Driestar Hogeschool en acht scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in heel Nederland waaronder het JFC. Het motto van COS is ‘leren met lev’. Het Hebreeuwse woord lev verwijst naar de verbinding tussen hart, hoofd en handen. Het opleidingsprogramma van COS daagt je uit, rust je toe en leidt je op om een gemotiveerde en kundige vakdocent in het christelijk voortgezet onderwijs te worden. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en te leren hoe je als christen een voorbeeld kan zijn voor jouw leerlingen. Je leert hoe je als christen een goede pedagoog en leraar kan zijn én hoe je dit verwerkt in je vak.

Hoe gaat dat praktisch?
Je gaat twee dagen bij ons aan de slag. Je doet ervaring op met lesgeven en leert het vak geleidelijk. Je ontwikkelt jezelf op de werkvloer én je wordt begeleid door een professionele leergemeenschap (PLG) van begeleiders en medestudenten. Dat combineer je met colleges bij de CHE of Driestar hogeschool.

Bekijk het filmpje

Stagelopen

Wij begeleiden jaarlijks stagiaires. Leerzaam voor jou én voor ons.

Stage lopen op een middelbare school?

Wij zijn een protestants-christelijke school: wij verwachten dat je onze identiteit onderschrijft en ernaar handelt. Het volgende moet je regelen/weten voor een stage bij ons:

  • Een aanvraag bestaat uit een sollicitatiemail en een CV, waarin je je stage en de keuze voor onze school motiveert.
  • Vermeld in deze mail duidelijk om welke soort stage het gaat en op welke dagen je graag bij ons komt stagelopen.
  • Als je bij ons stage komt lopen, vragen wij altijd om een VOG-verklaring en een kopie van je identiteitsbewijs.
  • We werken alleen met vakgerichte stages.

Aanvraag gedaan, en dan?

Na ontvangst van jouw aanvraag, bekijken we of er in de vakgroep voldoende ruimte is voor een stage. Als we mogelijkheden zien, dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na dit gesprek hoor je of je inderdaad een stageplaats krijgt bij ons op school.

 

Zij-instroom onderwijs

Ook wanneer je graag een carrièreswitch wilt maken en via een zij-instroom het onderwijs in wilt, zijn er genoeg mogelijkheden bij het JFC! Neem contact op met P&O via sollicitaties@jfc.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen en aanmelden

Mevrouw S. Niemeijer is onze coördinator voor stages en werkend leren. Neem met haar contact op voor meer informatie en aanmelden. Mail naar nr@jfc.nl.