Havo

Welkom bij de havo op het JFC!

Bij ons op de havo staat jouw talent centraal. Vanaf het moment dat je bij ons op school komt, streven we ernaar om je te begeleiden op basis van jouw capaciteiten en interesses. Of je nu een passie hebt voor sport, muziek, zorg, ondernemen of techniek: op de havo krijg je niet alleen theoretische vakken, maar leer je ook gericht op de praktijk. Deze variatie maakt de havo een boeiende opleiding.

De havo vormt een stevige basis voor vervolgopleidingen in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Het hbo biedt tal van mogelijkheden voor een mooie toekomst. Na het behalen van je havodiploma in het vijfde jaar heb je ook de mogelijkheid om door te stromen naar het vijfde leerjaar van het vwo.

“Welkom op de havo”

Kerwin van Twillert & Peter Aangeenbrug - afdelingsleiders havo

Jouw leerroute op de havo

In de onderbouw van de havo werken we met projecten waarin je vaardigheden oefent. Zo maak je kennis met verschillende profielen en leer je bijvoorbeeld programmeren om een robot aan te sturen of een boekhouding op te zetten voor je eigen bedrijf.

Ben je een sportliefhebber? Dan is onze sportklas misschien iets voor jou! Je krijgt extra uren sport in je rooster en kunt zo jouw passie voor bewegen combineren met je schoolwerk.

In klas 3 kies je een profiel voor de bovenbouw, passend bij jouw interesse en toekomstplannen. Je kunt kiezen uit vier profielen:

Natuur en Techniek

Het profiel natuur en techniek biedt vakken als wiskunde B, natuurkunde en scheikunde en bereidt je voor op technische richtingen of studies in natuur-, aard- en milieuwetenschappen, informatica, gezondheidszorg of technische communicatie.

Natuur en Gezondheid

Het profiel natuur en gezondheid richt zich op medische en biologische richtingen. Hier kun je kiezen voor vakken als biologie, scheikunde en wiskunde.

Cultuur en Maatschappij

Cultuur en maatschappij biedt een breed scala aan vakken gericht op talen, culturen, communicatie, kunst en maatschappelijke onderwerpen. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor geschiedenis, Frans, Spaans of Duits, naast verplichte vakken als Engels en Nederlands.

Economie en Maatschappij

Economie en maatschappij is vergelijkbaar met cultuur en maatschappij, maar legt meer nadruk op economische vakken. Hier kun je vakken als economie, geschiedenis en wiskunde verwachten, met een focus op economische aspecten.

Na het derde jaar op de havo heb je de mogelijkheid om door te stromen naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) met een overgangsbewijs naar het vierde jaar. Maar de meeste havoleerlingen kiezen voor een hbo-opleiding. Op het JFC word je begeleid in het maken van deze keuze, waarbij je verschillende scholen bezoekt en ondersteuning krijgt van onze decaan.

Wil je na het behalen van je havodiploma doorstromen naar het vwo? Ook dat is mogelijk, maar we verwachten dan wel een uitgebreide motivatiebrief en de keuze voor een extra moderne vreemde taal.

We kijken ernaar uit om samen met jou een leerzame en inspirerende tijd op de havo door te brengen, waarin we je helpen jouw talenten te ontwikkelen en je voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

Contact

Afdelingsleider havo onderbouw (rechts)
Peter Aangeenbrug
pcaangeenbrug@jfc.nl

Afdelingsleider havo bovenbouw (links)
Kerwin van Twillert
ksvantwillert@jfc.nl

Decaan havo (midden)
Hans van de Put
pt@jfc.nl