Hoe zit het nou met??? Op deze pagina vind je onze veelgestelde vragen én natuurlijk de antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen én heb je al de zoekfunctie gebruikt? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderwerpen

 

 

 • Kennismaken als groep 7/8-er
 • Sportklas
  • Wat houdt de sportklas precies in?

   De sportklas is voor leerlingen die het leuk vinden om kennis te maken met veel verschillende vormen van bewegen. Voorbeelden hiervan zijn freerunnen, skateboarden, hockey en volleybal. We gaan net even een stapje verder in de lessen op school, maar maken ook gebruik van experts voor gave clinics (bij bijvoorbeeld verenigingen in de buurt).

  • Wat wordt er van je verwacht?

   We verwachten een enthousiaste leerling die graag beter wil leren bewegen en open staat voor nieuwe uitdagingen. Ook vinden we het in de sportklas belangrijk dat je laat zien dat je wilt samenwerken, coachen, organiseren en leren van elkaar.

  • Hoe kan ik me aanmelden voor de sportklas?

   Zet op de aanmeldingskaart een vinkje bij de mavo/havo-sportklas.

  • Is er een selectie voor de sportklas?

   Nee. Als er teveel leerlingen aanmelden, zal er geloot worden. We vinden het vooral belangrijk dat je sporten en bewegen leuk vind en om daar met elkaar over te leren. Je hoeft niet ergens heel goed in te zijn.

  • Hoeveel uren sport heb je in de sportklas?

   Alle brugklasleerlingen hebben drie uur bewegingsonderwijs. Leerlingen in de sportklas krijgen 2 uur extra sport. De twee uur extra sport zijn aan de randen van de dag geroosterd (1e en 2e uur of het 7e en 8e uur). Ook in de 2e klas heb je 2 uur extra sport aan de randen van de dag.

  • Wie geeft les aan de sportklas?

   De sportklaslessen worden gegeven door docenten Bewegingsonderwijs. Er zal ook regelmatig een trainer of instructeur die expert is in een bepaalde sport lesgeven.

  • Zijn er extra kosten verbonden aan de sportklas?

   Ja, de extra kosten zijn 100 euro per schooljaar. Daarvan worden clinics, externe trainers en excursies betaald. Ook krijg je een 'sportklas-shirt'.

 • Laptop
  • Waarom heb ik een laptop nodig?

   1. We willen het maximale uit je halen. Door middel van onderwijs op maat binnen de les en daarbuiten kunnen we je beter geven wat jij nodig hebt. 2. We willen je digitaal burgerschap bijbrengen. In deze maatschappij is het belangrijk dat je digitaal vaardig en mediawijs bent.

  • Welke laptop raden jullie aan?

   U kunt gebruik maken van het aanbod van The Rent Company. Dit biedt een aantal voordelen: - service op school (overdag gelijk een oplossing bij probleem: leenlaptop) - verzekering - betaalbaar (mogelijkheid per maand betalen) - speciale edities voor leerlingen (bijvoorbeeld hufterproef) - geen BKR-toetsing en -registratie

  • Waar moet ik op letten als ik een laptop zelf wil aanschaffen?

   Veelal zal er gewerkt worden met Windows-apparaten. Wenselijk is Windows 10 of 11. Het moet mogelijk zijn om op de laptop te werken met Office 365 (Kan via het JFC gratis aangevraagd worden. In ICT-lessen wordt dit begeleid). We raden verder aan om te kijken naar: batterijduur, gewicht van de laptop. Onderstaan de benodigde specificaties: - besturingssysteem: Windows 10 of 11 - processor: minimaal i3 of Pentium - geheugen: 8 GB - schermgrootte: minimaal 11" - touchscreen: als uw kind dit prettig vindt (wel duurder) - netwerkvereisten: laptop niet ouder dan 5 jaar i.v.m. Wi-Fi protocol - iPad kan niet (daar kunnen de benodigde programma's niet op) - Chromebook wordt afgeraden (daar kunnen de benodigde programma's niet op) - Een MacBook kan ook, maar het kan zijn dat niet alle (offline) programma's daar op werken Op https://servicedesk.jfc.nl/Office-365 staat de informatie over het downloaden en installeren van office 365 op een laptop.

  • Zijn er vanuit jullie mogelijkheden om aan een laptop te komen?

   Ja, via The Rent Company (zie vorige vraag).

  • Is de laptop verplicht?

   Nee, maar we raden het zeker aan. We zien de laptop als een belangrijk leermiddel. Als school kunnen we de laptop niet verplichten. Mocht een leerling zonder laptop komen, dan is het mogelijk een leenlaptop te krijgen. Deze moet wel elke dag opgehaald en teruggebracht worden. Mochten de financiën een probleem zijn, dan zijn er verschilllende mogelijkheden; bijvoorbeeld een huurcontract via The Rent Company of het aanvragen van een vergoeding (zie hieronder). We gaan graag met u in gesprek over de noodzaak van de laptop. Neem gerust contact op.

  • Wordt de rugzak van mijn kind niet veel te zwaar met én boeken én een laptop?

   Waar het mogelijk is, kan het boek op school blijven. Er zijn vakken waarbij de boeken ook digitaal toegankelijk zijn. Een laptop weegt ongeveer evenveel als een flink tekstboek.

  • Wordt de laptop iedere les gebruikt?

   Bij bijna elk vak (met uitzondering van lichamelijke opvoeding) blijkt uit onderzoek. Sommige vakken hebben een volledig digitale methode (bijv. bij ICT-Lab). Bij deze les zal de laptop dus altijd nodig zijn. Verder kijken vakgroepen wat bruikbaar is voor hun vak. Uit onderzoek blijkt dat er een veelvoud aan lesmateriaal ter beschikking is vanuit de digitale methodes. Bij andere vakken wordt de laptop ingezet als middel om onderzoek te doen, opdrachten te maken, samen te werken, etc.

  • Wat als de laptop van mijn kind gedurende de lesdag uitvalt/kapot gaat?

   The Rent Company biedt een service aan binnen de school voor leerlingen die een laptop hebben via The Rent Company. Op een niet Rent Company laptop zit geen ondersteuning (afgezien van hulp met de WiFi verbinding, Office installatie)

  • Gaat de laptop de hele schoolloopbaan op het JFC mee?

   De laptop gaat de gekozen looptijd mee (op basis van het Easy4u Total Care Pack).

  • Als ouders de laptop niet kunnen betalen, wat dan?

   Vanuit sommige gemeentes is een aanvraag mogelijk voor vergoeding van schoolmiddelen. U kunt een aanvraag doen voor 1 september via https://berekenuwrecht.nibud.nl/

  • Vindt bij termijnbetaling consultatie plaats bij het Bureau Krediet Registratie?

   Nee, omdat u huurt bij The Rent Company. Aan het einde van de gekozen looptijd heeft u wel de mogelijkheid om tegen het eerder gestelde borgbedrag van €50,- de laptop over te nemen.

 • Aanmelden
  • Hoe meld ik me aan bij jullie op school?

   Zit je nu in groep 8 in de regio van Barneveld? Dan kunnen jouw ouders jou tijdens de landelijke aanmeldweek digitaal aanmelden via onze website. Kom je van buiten de regio of wil je instromen in een ander jaar dan de brugklas? Neem dan contact met ons op.

  • Waar letten jullie op bij aanmelding?

   Bij aanmelding op het JFC voor de brugklas letten we op het advies van de leerkracht van de basisschool. Ook nemen we scores mee van de CITO's van groep 6-8.