Onze middelbare school in regio Lunteren

Onze christelijke school is gelegen in Barneveld. Voor jou als nieuwe middelbare scholier uit Lunteren is dit lekker dichtbij. Reis je met de bus? Dan ben je binnen 15 minuten op school. Wil je fietsen? Dan ben je binnen 30 minuten op het Johannes Fontanus College. Dat is lekker dichtbij en je kunt gezellig samen fietsen met andere kinderen uit de omgeving Lunteren.

Naast de afstand zijn er natuurlijk nog andere zaken die belangrijk zijn waarom jij voor onze school zou kunnen kiezen. Ons lesaanbod en de begeleiding die wij je aanbieden bijvoorbeeld. Wil jij hier meer over te weten komen? Lees dan zeker even verder.

De overstap naar het voortgezet onderwijs

Bijna klaar met groep 8? Dan sta je voor je een belangrijke keuze: naar welke middelbare school ga ik? Wat vind je belangrijk? Wij vinden het in ieder geval belangrijk dat jij je vertrouwd voelt op het JFC en dat je met plezier naar school gaat. 

De overgang van groep 8 naar de brugklas is groot. Vanuit de basisschool heb jij een studieadvies meegekregen. Dit studieadvies bepaalt deels in welke brugklas je terecht komt. Je maakt in de brugklas kennis met allerlei vakken. Godsdienst is een vak wat een belangrijke plek op het lesrooster inneemt. Vertrouwen en samenwerken zijn twee begrippen die centraal staan op onze school.  

Lesaanbod en begeleiding JFC

Het lesaanbod wat je krijgt is afhankelijk van de brugklas waar je in start. Niet alleen het lesaanbod maar ook de hoeveelheid uren die jij per vak krijgt. De specifieke vakken en lesuren vind je in de lessentabel van de brugklas.

Samen zorgen we ervoor dat je tijd op school een succes wordt. Als je je prettig voelt, kun je ook fijner leren. Maar soms heb je wat extra hulp nodig en dat is helemaal niet erg. Daarom bieden wij bijles en huiswerkbegeleiding aan onze leerlingen aan. Het JFC begeleidt onder andere leerlingen met dyslexie, sociaal-emotionele problemen en hoogbegaafdheid. Hebben je ouders of jij nog vragen over de aangeboden begeleiding? Dan kijken wij graag hoe jij de juiste hulp krijgt. Voor vragen kun je altijd terecht bij je mentor of de zorgcoördinatoren. 

Je hebt talenten gekregen van God en hier zijn wij erg benieuwd naar! Meld je daarom aan voor onze middelbare school. Of kijk hier voor meer informatie: Aanmelden brugklas.