Het Johannes Fontanus College in Barneveld

Ben je op zoek naar een middelbare school in de omgeving van Nijkerk? Bij ons op het Johannes Fontanus College kun je terecht voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. Je gaat op je eigen niveau aan de slag en dat in een veilige omgeving. Op deze manier kun je ontdekken waar jij goed in bent en wat jouw talenten zijn. Dit doe je niet alleen! Onze docenten staan voor je klaar zodat we samen kunnen werken aan jouw ontwikkeling.  

Christelijke middelbare school 

Onze school werkt met de Bijbelse principes die voor jou makkelijk te onthouden zijn. VVV; dat betekent vertrouwen, verwondering en verwachting. Samen werken we aan een fijne en positieve sfeer op school. In deze positieve sfeer kun je vol vertrouwen leren en jouw talenten maximaal ontwikkelen. Ben je graag praktisch bezig? Dat komt goed uit! Wij bieden middelbare scholieren uit Nijkerk een werkplaats aan waarin je aan de slag kunt met jouw ideeën. Wat is jouw leerstijl of jouw talent? Dat gaan we samen ontdekken en met ons onderwijsaanbod sluiten wij daarop aan. Ons aanbod wordt ondersteund door diverse digitale middelen, hierdoor sluiten we ook aan bij jou als leerling. De digitale wereld ontwikkelt continue en wij als school gaan mee in deze ontwikkeling. 

Wat voor studieadvies heb je gekregen?

Na groep 8 ga je door naar de volgende fase: de middelbare school. Vanuit jouw school in Nijkerk heb je voor de middelbare school een studieadvies gekregen. Je kunt bij ons starten in vier verschillende soorten brugklassen:

  • Mavo/Havo
  • Havo/Atheneum
  • Atheneum
  • Gymnasium 

Elke brugklas is anders en wij gaan samen met jou en je ouders bekijken welke brugklas het beste bij jou past. Wil je graag meer weten over onze brugklassen en het aanmeldingsproces? Kijk dan hier eens: Aanmelden brugklas.