Het Johannes Fontanus College in Barneveld

Zit je in groep 8 en ga je volgend jaar naar de brugklas? Niet alleen staat er dan een nieuwe uitdaging te wachten, er gaan ook nieuwe deuren voor je open. Maar welke middelbare school in de regio van Stroe ga je uiteindelijk kiezen? Dat is geen gemakkelijke keuze. Waar voel je je prettig? Wat gaan je vrienden doen? Welke school ligt niet te ver weg? Allemaal vragen waar je rekening mee gaat houden. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken. Je bent immers van harte welkom op onze christelijke scholengemeenschap in Barneveld. Het Johannes Fontanus College staat voor Bijbelse principes en talentontwikkeling.

Activiteiten op het JFC 

Houd je wel van wat leven in de brouwerij en doe je graag mee met activiteiten en excursies? Dan ben je bij het Johannes Fontanus College aan het juiste adres. Op het JFC is altijd wel iets te doen. Sommige activiteiten staan regelmatig op het programma. Denk hierbij aan leerzame en uitdagende excursies of buiten-rooster-activiteiten (BRA). Ook vinden we het belangrijk dat onze leerlingen door middel van projecten bijdragen aan het welzijn van anderen. We steunen kleinschalige projecten die te maken hebben met jongeren en die vanuit christelijke organisaties worden geleid.

Van je school in Stroe naar Barneveld 

In groep 8 krijg je een advies van je meester of juf. Dit advies is afhankelijk van jouw leerprestaties en ontwikkeling op de basisschool. Je docent geeft een advies waarvan hij of zij denkt dat dat het beste bij je past. Het is daarna aan jou en je ouders om de knoop door te hakken en te kiezen voor de juiste middelbare school, bijvoorbeeld het JFC! Iets meer dan een half uur fietsen vanuit Stroe en je bent er.
Welke richting je ook kiest, wij bieden passend onderwijs met uitdagende onderwijsprogramma’s. Er is voor ieder wat wils. Voor meer informatie over het aanmelden voor onze middelbare school, klik je hier: Aanmelden brugklas.