Middelbare school in regio Terschuur

Wist je dat het nog geen 8 kilometer fietsen is van Terschuur naar Barneveld? Dat wil zeggen dat je in nog geen half uur op het Johannes Fontantus College bent. Dat vliegt voorbij als je tijdens de rit met vrienden of vriendinnen aan het kletsen bent. Laat dat dus geen reden zijn om je keuze op een andere middelbare school te laten vallen. Wij verwelkomen je namelijk graag op onze christelijke middelbare school, waar jij je unieke talenten kunt ontwikkelen.

Het Johannes Fontanus College 

Wij vinden het erg belangrijk dat we aansluiten bij jou als middelbare scholier uit Terschuur. Het studieadvies van je docent is daarbij belangrijk, maar nog belangrijker is dat jij je veilig en welkom voelt op onze school. Wij bereiden je graag voor op de maatschappij, waarbij we de omgang tussen leerlingen en docenten baseren op Bijbelse principes: verwondering, vertrouwen en verwachting. Zo werkt iedereen bewust mee aan een positieve en prettige sfeer op school. Niemand staat aan de zijlijn en er is oprecht aandacht voor elkaar.

Na groep 8 naar het JFC 

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is een hele belangrijke. Wij proberen deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen voor jou en je vrienden. Vanaf eind januari is het mogelijk om je aan te melden voor het JFC. De woensdag voor de zomervakantie kom je voor de eerste keer als brugklasleerling naar school. Op die dag maak je kennis met je mentor en nieuwe klasgenoten.

Wil je meer weten over het JFC of je graag aanmelden voor het nieuwe schooljaar? Kijk dan hier: Aanmelden brugklas.